6e leerjaar

Voor het 6de leerjaar bieden we de mogelijkheid aan om deel te nemen aan het fietsexamen, ze kunnen onze workshop 'dode hoek' volgen en sinds kort ons nieuwste aanbod, een workshop veiliger fietsen met VR-brillen.

Leer hieronder meer over ons aanbod.

Fietsexamen

Voor het 6e leerjaar staat een fietsexamen op het programma. Dit gaat telkens door in de 14 dagen na de paasvakantie. Start is om 9u in het park, tenzij door ons anders bepaald.

Hieronder vindt u een werkingsfiche waarmee het fietsexamen kan uitgevoerd worden. Verder kan u ook de route bekijken.

Bekijk hier alvast een film van de VERO-route.

Dode hoek

Ook een workshop rond de dode hoek staat voor de leerlingen van het 6e leerjaar op het programma.

Tijdens deze vorming leren de leerlingen theoretisch en praktisch wat de beste plaats is als fietser ten opzichte van een vrachtwagen.

Tijdens de eerste 2 weken van september en tijdens de maanden mei en juni kan deze workshop niet aangevraagd worden.

Bekijk hiernaast alvast een filmpje dat goed illustreert wat je vanuit de cabine van een vrachtwagen ziet en vooral wat je niet ziet.

MAAK KENNIS MET ONZE NIEUWE

VERO-route BORDEN

Extra materiaal

Via deze link kan u extra materiaal bestellen.

VR-keer

VRkeer is een Virtual Reality serious game om leerlingen veiliger te leren fietsen. In 21 levels leren de leerlingen gepast te reageren op moeilijke verkeerssituaties. Ze moeten telkens de juiste keuze maken en zien de gevolgen van hun keuze. De leerling krijgt ook op verschillende manieren feedback.
Het spel werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Vlaamse Stichting VerkeerskundeMoev en Mobiel21. Daardoor staan we garant voor de juiste invulling van de eindtermen en doelstellingen rond verkeersveiligheid. VRkeer is dus een ideale voorbereiding op de Grote Verkeertoets of het Grote Fietsexamen.

Inschrijven kan nu ook via aanvraagformulier.

Hoe inschrijven?

Jouw leerlingen inschrijven gebeurt alleen via ons aanvraagformulier. 

Fietscontrole en/of fietslabelen

Fietscontroles

De dienst integrale veiligheid kan op uw vraag de fietsen van uw leerlingen controleren of ze voldoen aan de wettelijke technische vereisten. Nà de controle ontvangt iedere leerling een fietsrapport via de leerkracht of directie van de school.

Fietslabelen

Om fietsdiefstal beter te bestrijden, heeft België voortaan een centraal fietsregister mybike, waarop fietseigenaars zich vrijwillig kunnen registreren. Zo kan makkerijker aangifte gedaan worden van fietsdiefstal en kunnen politie en justitie hun strijd hiertegen opvoeren.