4e leerjaar

In het 4e leerjaar kunnen de leerlingen een voetgangersexamen afleggen en kunnen ze onze workshop rond 'dode hoek' volgen.

Leer hieronder meer over ons aanbod.

Voetgangersexamen

 

Hieronder vindt u een werkingsfiche waarmee het voetgangersexamen kan uitgevoerd worden. Tevens staan hieronder alvast de verschillende parcours zodat u zelf kan oefenen met uw klas.

Tijdens het voetgangersexamen zorgt de school voor toezicht op diverse punten op de route. Eén politieagent is aanwezig op een kruispunt voor het aspect 'bevelen bevoegd persoon'.

Parcours voetgangersexamen

Dode hoek en het fietsbehendigheidsparcours

Ook een workshop rond dode hoek staat voor het 4e leerjaar op het programma.

Tijdens deze vorming leren de leerlingen theoretisch en praktisch wat de beste plaats is als fietser ten opzichte van een vrachtwagen. Bekijk hieronder alvast een filmpje dat goed illustreert wat je vanuit de cabine van een vrachtwagen ziet en vooral wat je niet ziet.

Tijdens de eerste 2 weken van september en tijdens de maanden mei en juni kan deze workshop niet aangevraagd worden.

Om de rijvaardigheid te optimaliseren kan je dit fietsbehendigheidsparcours met je klas doen.

Hoe inschrijven?

Jouw leerlingen inschrijven gebeurt alleen via ons aanvraagformulier. 

Fietscontrole en/of fietslabelen

Fietscontroles

De dienst integrale veiligheid kan op uw vraag de fietsen van uw leerlingen controleren of ze voldoen aan de wettelijke technische vereisten. Nà de controle ontvangt iedere leerling een fietsrapport via de leerkracht of directie van de school.

Fietslabelen

Om fietsdiefstal beter te bestrijden, heeft België voortaan een centraal fietsregister mybike, waarop fietseigenaars zich vrijwillig kunnen registreren. Zo kan makkerijker aangifte gedaan worden van fietsdiefstal en kunnen politie en justitie hun strijd hiertegen opvoeren.