2e leerjaar

Hoe gaat het in zijn werking?

Voor de leerlingen van het 1e leerjaar hebben wij een groepswandeling in de omgeving van de school uitgestippeld. Tijdens de wandeling worden de kinderen gewezen op de gevaren of hindernissen op de weg.

In tegenstelling tot het 1e leerjaar worden voor de leerlingen van het 2e leerjaar enkele verkeersborden toegevoegd aan de werkfiche.

Deze wandeling wordt door de leerkracht uitgevoerd zonder begeleiding van politie. 

In samenwerking met de dienst Integrale veiligheid van de gemeente Brasschaat kan u fietscontroles en fietsdiefstalpreventie aanvragen.

Hieronder vindt u alle info.

Wandelingen

Hoe doe ik het?

In de bijhorende lesfiche verzamelde de politie allerlei aandachtspunten die je moet overleveren aan de kinderen. Volg je alles correct op? Dan hebben de kinderen bijgeleerd. 

Verkeerswandeling Tweede Leerjaar
PDF – 957,0 KB 124 downloads

Fietscontrole en/of fietslabelen

Fietscontroles

De dienst integrale veiligheid kan op uw vraag de fietsen van uw leerlingen controleren of ze voldoen aan de wettelijke technische vereisten. Nà de controle ontvangt iedere leerling een fietsrapport via de leerkracht of directie van de school.

Fietslabelen

De dienst integrale veiligheid kan op uw vraag fietsen labelen. Teruggevonden fietsen worden steeds nagekeken op een nummer. Bij diefstal of verlies van uw fiets kan u op de website www.gevondenfietsen.be nakijken of wij deze reeds hebben teruggevonden. Aan deze campagnes wordt regelmatig de nodige publiciteit gegeven met de bedoeling de kinderen en hun ouders aan te moedigen de nodige stappen te ondernemen.

Voor het aanvragen van een fietscontrole en/of fietslabelen kan u een mail sturen naar iv@brasschaat.be