1e leerjaar

Hoe gaat het in zijn werking?

Voor de leerlingen van het 1e leerjaar hebben wij een groepswandeling in de omgeving van de school uitgestippeld. Tijdens de wandeling worden de kinderen gewezen op de gevaren of hindernissen op de weg.

Deze wandeling wordt door de leerkracht uitgevoerd zonder begeleiding van politie.

In samenwerking met de dienst Integrale veiligheid van de gemeente Brasschaat kan u fietscontroles en fietsdiefstalpreventie aanvragen.

Hieronder vindt u alle info.

Wandelingen

Zoek uw school en bewandel de route die de politie voor u uitstippelde. 

Hoe doe ik het?

In de bijhorende lesfiche verzamelde de politie allerlei aandachtspunten die u moet overleveren aan de kinderen. Volgt u alles correct op? Dan hebben de kinderen bijgeleerd. 

Verkeerswandeling Eerste Leerjaar
PDF – 279,1 KB 137 downloads

Fietscontrole en/of fietslabelen

Fietscontroles

De dienst integrale veiligheid kan op uw vraag de fietsen van uw leerlingen controleren of ze voldoen aan de wettelijke technische vereisten. Nà de controle ontvangt iedere leerling een fietsrapport via de leerkracht of directie van de school.

Fietslabelen

Om fietsdiefstal beter te bestrijden, heeft België voortaan een centraal fietsregister mybike, waarop fietseigenaars zich vrijwillig kunnen registreren. Zo kan makkerijker aangifte gedaan worden van fietsdiefstal en kunnen politie en justitie hun strijd hiertegen opvoeren.